235.000 bezoekers voor de 11e editie van de Le Mans Classic 2023

Nadat verleden jaar, wegens de Corona perikelen, de inhaaleditie zo een 200.000 bezoekers trok, was het ditmaal echt bingo, een nieuw record met 235.000 bezoekers !
Vrijdag en zaterdag werden achter gesloten deuren gehouden,
wegens...UITVERKOCHT !
 

Het was dan ook een fantastisch maar o zo druk spektakel dat er gedurende drie dagen geboden werd . Er stonden niet minder dan 24 wedstrijden op het programma, waaraan meer dan 800 racewagens deelnamen en meer dan 900 Internationale piloten tekenden present. Buiten de wedstrijden waren er ook 150 standhouders met allerlei automobilia spullen en er werden, door alle clubs samen, meer dan 9.200 wagens tentoongesteld ! 

Op het sportief vlak was er een adembenemend mooie Bentley race, een tribute race voor Porsches, een Group C proef en een Le Mans Endurance wedstrijd.

O ja, en ook nog een veelkleurige optocht voor een zeventigtal kleine, maar prachtige autootjes waarin de kampioenen van morgen ook even van het Le Mans circuit mochten proeven. 

Verdeeld over 6 plateau’s was het dan de beurt aan de deelnemers van de 24 Uren Le Mans Classic, waarin telkens, over een duur van 50 minuten voor de titel werd gestreden.

Nadat alle plateau’s dus driemaal aan de beurt geweest waren, konden de bloemen uitgereikt worden. Winnen is hier niet het belangrijkste, erbij zijn wel ! 

Op naar de 12e editie van 26-30 Juni 2025. 

Guido Devreker & Michel Schauwers

Bekijk hier de fotoreportage van Michel & Guido

Meer fotoreportages, klik hier