Classic Car Magazine

Infomercials
Oldtimer/Classic Car bedrijven in the picture

Schadeloos schoon
strippen met sodastralen

Wie zijn klassieker een nieuwe uitstraling wil geven, zal eerst vuil, roest en oude laklagen grondig moeten verwijderen. Kaal maken zoals dat heet. Sodastralen is uitermate geschikt voor die klus. Een werkwijze zoals zandstralen, maar waarbij het strippen gebeurt met een zacht en efficiënt straalproduct: sodiumbicarbonaat.
Lees meer

Meor - Mercedes in topconditie

“Kom maar eerst naar hier, dan kun je de garage en auto’s nog zien. We zullen dan daarna samen naar de nieuwbouw rijden,” zegt Mark Vandale onze afspraak aan de telefoon. Als ik inhaak, weet ik nog niet dat ik die dag nog heel wat superlatieven zal gebruiken. Niets dan lof over het merk met de ster, maar meer nog over Meor, die gespecialiseerd zijn in het restaureren, onderhouden en herstellen van Mercedes-Benz oldtimers en classics.
Lees meer

State of Art

Porsche 911 Targa - De snelle klassieker

De Porsche 911 Targa vierde in 2015 zijn 50ste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum blikten we graag terug op de zeven generaties van deze mytische wagen. Van de eerste 911 Targa met een soft window tot de allernieuwste 911 4S die vandaag de dag in de Porsche showroom staat.

Lees meer

LMB Historic race preparation and restoration

Historische wagens zijn in goede handen bij LMB. Al meer dan 25 jaar houdt het bedrijf zich bezig met het onderhouden, repareren en restaureren van oldtimers en klassiekers. Het accent ligt bij auto’s van vóór de Tweede Wereldoorlog. Denk hierbij aan merken als Lagonda, Bentley, Invicta, HRG, Riley of Alvis. Maar ook andere of jongere wagens zijn bekend terrein zoals de Jaguar E-type, de Austin-Healey. Er is een ruime kennis in huis van courante modellen tot een exclusieve ‘one off’. Zoals de HRG Emperor Sport Special. Een uniek model gebouwd voor de Britse autocoureur David Blakely die, tot aan zijn dood in 1955, hiermee deelnam aan races.

Lees meer

Meguiar's: Winter Preparatie

In de koudere herfst- en wintermaanden heeft je auto, motor of ander voertuig te maken met weersinvloeden waar je het beste je lak tegen kunt beschermen. Gelukkig kan dit eenvoudig met Meguiar’s producten die zorgen voor een optimale bescherming!

Lees meer

Het is niet alleen goud dat blinkt

Het mooiste dat er is...
Een klassieker die piekfijn in orde is en echt àf door gaaf en glimmend chroom. Bumpers, radiatorrooster, spiegelbehuizing, klinken, sierlijsten, vensterframes, benzinedop, ...

Oude liefde roest soms
Chromeren is de ideale manier om zichtbare decoratieve oppervlakken te beschermen tegen corrosie. Maar chroom heeft niet het eeuwige leven. Door steenslag, strooizout of een onzorgvuldig onderhoud, kan ook zo’n chroomlaag stilaan beschadigd raken, met roestvorming of afpellen tot gevolg. Herchromeren is een goede optie om de beschermlaag te vernieuwen. Een specialistenwerk.
Lees meer

Chromage Vleminckx
www.chromagevleminckx.be

Professioneel auto's kijken

Of het stalen ros alleen van stal gehaald wordt op mooie dagen voor een plaatselijke tourrit of voor intensief gebruik bij een buitenlandse rally, veiligheid en comfort zijn belangrijk om zorgeloos te sturen. Om dat te garanderen is preventief onderhoud of een gerichte herstelling aan de orde. Maar met twee linkerhanden en een tekort aan tijd… Dan doe je er goed aan om die klus toe te vertrouwen aan een vakman. Niet de zoveelste pseudo garagist, wel iemand die echt kaas gegeten heeft van auto’s. Oude wel te verstaan. Want zo’n oldtimer heeft andere eisen en noden dan een newbie en bovendien vertrouw je zo’n kostbaar stuk niet zomaar toe aan de eerste de beste. Dat brengt ons bij Marcel Noyen.

Lees meer

Noyen Class BV
0032 490-439557

Cars in the picture
Nina K. Matthies

Eigenaren zien hun auto vaak als een stukje kunst op wielen. Het begrip kunst krijgt echter een heel andere dimensie op het moment dat dezelfde auto daadwerkelijk het middelpunt vormt van een schilderij. Deze speciale kunstvorm, Business Art genaamd, is het terrein van Nina K. Matthies van www.motor-art.com. Voor deze jonge Duitse kunstenares is het schilderen van automotive haar dagelijkse leven.

Lees meer
https://www.nina-matthies.de

Van Gran Turismo naar Grand Terroir,
een schitterend plan

“Een autoracer moet passie, precisie, evenwicht, geduld en een methodische aanpak hebben, hij moet berekende risico’s nemen, snelle beslisser zijn en teamgeest hebben … net als een wijnbouwer”, het is de filosofie van voormalig professioneel rally- en autopiloot Dirk Vermeersch. De perfecte introductie voor een bijzonder verhaal over een bochtig parcours met een schitterende finish en dito afdronk.

Lees meer
https://leplan.wine

Automotive Artwork
Made with Love

Beeldende kunst en design, het zijn twee volstrekt verschillende disciplines. Geoffrey McEvoy slaagt erin ze te verenigen in zijn automotive artwork. Modern werk dat zijn oorsprong vindt in de wereld van klassiekers. Geoffrey’s vader importeerde in de jaren tachtig TVR’s en lepelt zijn zoon op die manier de liefde voor die ‘technische wonderen’ in. De groeiende interesse in de materie van jongs af aan en de optelsom van ervaringen resulteert in zijn huidige dagtaak: mechanieker gespecialiseerd in classic cars.

Lees meer
www.mcevoy.be

Stijlreizen met Romantik

Wat is er nu nog mooier dan een dag eropuit met je oldtimer? Wat denk je van een weekend weg of langer...! Mooie landschappen doorkruisen, leuke plekken ontdekken en aan het eind van de dagrit genieten van een heerlijk diner en een fijne slaapplaats voor jezelf én je auto. Puur verwennerij. Klinkt die formule als muziek in de oren? Dan moet je beslist eens kijken op de site van Romantik Hotels & Restaurants. Daar vind je onder de titel ‘Classics’, een keur van arrangementen doorheen de mooiste regio’s van Europa. Ontdek zo met de eigen klassieker de meest pittoreske plaatsen en gevarieerde routes. Heb je geen eigen oldie, boek dan bij de hotelier een droomauto voor een bijzondere rijervaring. Savoir-vivre, zo simpel kan het zijn!

Lees meer
www.romantikhotels.com

Oldtimerverzekeringen

Een bijzondere auto vraagt een bijzondere verzekering.

Daarom is het heel belangrijk te kijken wat er in de aangeboden premie zit.
Eigenlijk zou elke zichzelf respecterende maatschappij automatisch bij de BA ook een pechverhelping moeten aanbieden. Want we onderhouden onze troetels wel goed en doen er alles aan om ze rijdend te houden, maar een kleinigheidje kan altijd gebeuren. Als de wagen het dan laat afweten op een wat ongelukkige plaats, dan is de zekerheid dat er snel hulp komt toch een hele geruststelling. Vermits velen van ons alleen maar in Belgenland rijden is dit al voldoende. Wanneer dan de omliggende landen nog bij aangeboden worden, volstaat dit voor 95 % van ons.

Lees meer
www.ttqinsurance.be/nl-be

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars