Classic Car Magazine

Infomercials

Het is niet alleen goud dat blinkt

Het mooiste dat er is...
Een klassieker die piekfijn in orde is en echt àf door gaaf en glimmend chroom. Bumpers, radiatorrooster, spiegelbehuizing, klinken, sierlijsten, vensterframes, benzinedop, ...

Oude liefde roest soms
Chromeren is de ideale manier om zichtbare decoratieve oppervlakken te beschermen tegen corrosie. Maar chroom heeft niet het eeuwige leven. Door steenslag, strooizout of een onzorgvuldig onderhoud, kan ook zo’n chroomlaag stilaan beschadigd raken, met roestvorming of afpellen tot gevolg. Herchromeren is een goede optie om de beschermlaag te vernieuwen. Een specialistenwerk.
Lees meer

Chromage Vleminckx
www.chromagevleminckx.be

Professioneel auto's kijken

Of het stalen ros alleen van stal gehaald wordt op mooie dagen voor een plaatselijke tourrit of voor intensief gebruik bij een buitenlandse rally, veiligheid en comfort zijn belangrijk om zorgeloos te sturen. Om dat te garanderen is preventief onderhoud of een gerichte herstelling aan de orde. Maar met twee linkerhanden en een tekort aan tijd… Dan doe je er goed aan om die klus toe te vertrouwen aan een vakman. Niet de zoveelste pseudo garagist, wel iemand die echt kaas gegeten heeft van auto’s. Oude wel te verstaan. Want zo’n oldtimer heeft andere eisen en noden dan een newbie en bovendien vertrouw je zo’n kostbaar stuk niet zomaar toe aan de eerste de beste. Dat brengt ons bij Marcel Noyen.

Lees meer

Noyen Class BV
0032 490-439557

Cars in the picture
Nina K. Matthies

Eigenaren zien hun auto vaak als een stukje kunst op wielen. Het begrip kunst krijgt echter een heel andere dimensie op het moment dat dezelfde auto daadwerkelijk het middelpunt vormt van een schilderij. Deze speciale kunstvorm, Business Art genaamd, is het terrein van Nina K. Matthies van www.motor-art.com. Voor deze jonge Duitse kunstenares is het schilderen van automotive haar dagelijkse leven.

Lees meer
https://www.nina-matthies.de

Van Gran Turismo naar Grand Terroir,
een schitterend plan

“Een autoracer moet passie, precisie, evenwicht, geduld en een methodische aanpak hebben, hij moet berekende risico’s nemen, snelle beslisser zijn en teamgeest hebben … net als een wijnbouwer”, het is de filosofie van voormalig professioneel rally- en autopiloot Dirk Vermeersch. De perfecte introductie voor een bijzonder verhaal over een bochtig parcours met een schitterende finish en dito afdronk.

Lees meer
https://leplan.wine

Automotive Artwork
Made with Love

Beeldende kunst en design, het zijn twee volstrekt verschillende disciplines. Geoffrey McEvoy slaagt erin ze te verenigen in zijn automotive artwork. Modern werk dat zijn oorsprong vindt in de wereld van klassiekers. Geoffrey’s vader importeerde in de jaren tachtig TVR’s en lepelt zijn zoon op die manier de liefde voor die ‘technische wonderen’ in. De groeiende interesse in de materie van jongs af aan en de optelsom van ervaringen resulteert in zijn huidige dagtaak: mechanieker gespecialiseerd in classic cars.

Lees meer
www.mcevoy.be

Met een stuurslot beter af

Het uitrusten van uw auto met een extern stuurslot is geen overbodige luxe, maar een verstandige zet. Dit geldt met name wanneer uw wagen een oldtimer betreft. Autodieven hebben hun zinnen ook gezet op gewilde verzamel- en investeringsobjecten zoals een klassiek automodel. Juist bij oudere wagens verdient de inbraakbeveiliging extra aandacht. Interne stuurvergrendeling is dan wel vaak aanwezig, maar daar weet de gewiekste autodief vaak wel raad mee. Bovendien is de inbouw van een moderne startonderbreker niet vanzelfsprekend in een oldtimer. De achteraf-inbouw ervan vergt tijd, geld en het onvermijdelijke garagebezoek. Neem geen risico en beveilig uw auto extra met een kwalitatief hoogwaardige stuurklem.

Met zijn sleutelloze vergrendeling biedt het stuurslot van HEYNER maximale beveiliging tegen diefstal. Niet alleen is het van robuust metaal en kunststof vervaardigd, maar ook duidelijk zichtbaar wanneer het is aangebracht. De afschrikkende werking verkleint de kans dat een ruitje ingetikt of een deurslot vernield wordt. De stuurklem is eenvoudig aan te brengen dankzij zijn verstelbaarheid, en geschikt voor alle wagentypes. Het instelbare cijferslot maakt het bewaren van een sleutel overbodig.

Voor een uitgebreid assortiment aan startonderbrekers en andere inbraakbeveiliging voor uw auto kunt u in onze webshop terecht. Hier vindt u zeker het product dat het beste bij uw wagen past. Met een HEYNER stuurslot kiest u voor een kwaliteitsproduct met een lange levensduur, vervaardigd van stevig, hoogwaardig materiaal. Geef autodieven het nakijken en bescherm uw kostbare bezit met een stuurklem.