Classic Car Magazine

Classic Car Race & Rally

ICONS uit de Autosport 
Oldtimerbeurs Limburghal Genk 2018

CCDA draagt al jaren haar steentje bij voor het luik PR van de oldtimerbeurs. En dat kwam zeker tot uiting bij de 10de editie. Voor het jubileum werd voor het eerst in de geschiedenis van de beurs een speciaal thema gelanceerd: iconen uit de autosport. Onder die noemer was een fraai set rally- en racewagens te bewonderen in de parketzaal van de Limburghal. Voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘icons-hall’. De spraakmakende stillevens daar oogstten veel bekijks. En dezelfde bewondering gold voor de eigenaars van deze pronkstukken als voor de autocoureurs en hun collega’s technische team die anekdotes en avonturen uit de tijd van toen ten berde brachten.

Lees meer

Internationale Racingshow Waregem 2022

De derde racingshow  ( https://www.racingshow.eu/ ) ten voordele van het Ronald Mc Donaldkinderfonds ( https://kinderfonds.be/ ) zijn er een honderdtal “competitie” voertuigen te zien in originele staat uit alle takken van de autosport (circuit, rally, auto-en rallycross, etc.) van vroeger tot heden, met speciale aandacht voor de gekende teams van weleer, zoals; Belga, Martini, Bastos, Rothmans en vele andere. Daarnaast worden talrijke standhouders verwacht met een keur aan producten met betrekking tot de verschillende racesporten. Een selectie van toppers uit de diverse takken van de sport komen er een handtekensessie verzorgen. Ook de prijsuitreiking van onze jaarlijkse challenge in de rally- en autocross vindt er plaats. Daarnaast kan men een babbeltje slaan met vrienden en kennissen bij het nuttigen van een drankje en/of nuttigen van een versnapering.
Lees meer

Ypres Historic Regularity 2021
Nog authentieker, nog sportiever

Na twee geslaagde edities van de Ypres Historic Regularity, respectievelijk gewonnen door Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn, bereidt Club Superstage de derde editie voor, die na een noodgedwongen pauze van een jaar verreden wordt van 26 tot 28 november 2021. De organisatie heeft er alles aan gedaan om deze derde editie nog mooier, authentieker en sportiever te maken.

Lees meer

Legend Boucles @ Bastogne 

Na een jaar van onderbreking om de redenen die bekend zijn, zal de saga van Legend Boucles @ Bastogne hervatten op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022. Zoals bij de edities Voorafgaand was een eerste persconferentie - deze keer te Vaux-sur-S ûre, een gemeenschappelijke partner - noodzakelijk om een nauwkeurig overzicht te geven van de ontwikkelingen die zich hebben ontwikkeld, die zich zullen ontwikkelen of zich zullen ontwikkelen. Nogmaals, er zijn veel nieuwe dingen...

Lees meer

Leading Ladies in
Rallye Monte Carlo Historique

Wie Monte Carlo zegt, heeft het over ’s werelds oudste en beroemdste uitdaging op de autosportkalender. Pakweg een week na de ‘klassieke’ rally wordt het startschot gegeven van de Rallye Automobile Monte-Carlo Historique. Met een lofzang over de puike prestaties die de Belgische heren neerzetten in deze befaamde winterse regularity zouden we behoorlijk in herhaling vallen. En dus brengen we een verslag met Steffi Edelhoff en Birgit Binder in de hoofdrol. Het Duitse duo dat nu al vier opeenvolgende jaren het uitdagend circuit met succes bedwingt en als winnaar van de Ladies Cup het podium beklimt.
Lees meer

Tekst: © Karina Ramaekers, Math Fooij
Foto’s: © Haase Foto Classic, Steffi Edelhoff

Lees meer

Rally Peking - Parijs

juni – juli 2023
De Peking to Paris Motor Challenge is uniek in de autowereld - een echte endurance motorrally die volgt in de wielsporen van de oorspronkelijke pioniers van 1907. Met een oldtimer bijna de halve wereld rondrijden met een stel gelijkgestemde enthousiastelingen, tegen de klok, met het toegevoegde kruid van getimede secties, maakt van Peking naar Parijs de langste en zwaarste rij-uitdaging voor vintage en klassieke auto's. De Motor Challenge van Peking naar Parijs van 2022 vindt nu plaats in 2023.

Lees meer

Mille Miglia 2016

Het wordt een stralende dag vandaag. De hemel is azuurblauw en de zon straalt boven Brescia. Druppelsgewijs komen de ‘accettate’ de Fiera binnen gereden voor de technische controle en nog wat administratieve formaliteiten.

De controle zelf is niet zo heel boeiend want ik moet eerlijk bekennen dat het chassisnummer van een Alfa Romeo 6C 1750 mij niet emotioneel raakt. Als ik diezelfde Alfa hoor ronken en zie bewegen, dan gaan de haren op mijn armen recht staan.

Lees meer

Tekst & foto's: © Ward Thans

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars