Classic Car Magazine

Oldtimer & Supercar Nieuws

Hét najaarsevent voor de Gentleman Driver!

Geniet in een relaxte sfeer van een prachtige selectie aan classic cars, historische motoren, automobilia, automotive art en veel meer … Alle standhouders worden persoonlijk en met de grootste zorg geselecteerd om de bezoeker een boeiend en gevarieerd aanbod te brengen.

Rasecht verzamelaar of eerste aankoop?

Op Classic Event is elke autoliefhebber welkom. Met een interessante mix van uitzonderlijke collectiestukken en toegankelijke klassiekers is er voor elk wat wils. Classic Event focust op historische wagens in het algemeen, niet op één merk of regio in het bijzonder. Van Volkswagen tot Bugatti: elke iconische classic car verdient er zijn plaats.

Lees hier het volledige artikel

Flanders Collection Cars 2023

Met meer dan 150 standhouders in 3 beurshallen belooft het alvast een bezonder mooi aanbod te worden.

Bezoekers kunnen hier naast een zeer uitgebreid aanbod classic cars ook vintage kledij, kunst & auto memorabilia en nog zoveel meer ontdekken. 

Dit jaar staat het thema ‘off-road’ in de kijker. De organisatie pakt uit met een bijzondere expositie van Range Rover Classics in hal 3. Bovendien is Feryn Dakar Sport aanwezig in hal 7 met de Dakar Rally opstelling. Zowel de Mercedes 6x6 race truck (2022 winnaar Classic Dakar Trucks) alsook de Toyota 100 Classic van Pascal Feryn en Koen Wauters zullen hier opgesteld worden.

Als kers op de taart wordt naar aanleiding van 75 jaar Porsche met een knipoog naar het rally verleden van Porsche gekeken. Dankzij 911 Motorsport wordt de nieuwe centrale “Collectors Club” bar in hal 5 omgetoverd naar de ultieme mancave met maar liefst 2 Porsche 911 SC RS rally wagens. 

Wie vóór maandag 13 februari presale tickets koopt, ontvangt bovenop vroegboekkorting en een event sticker ook nog een gratis roadbook ‘Grand Tour de Gand’. Deze mooie tour rond Gent gidst je langs pittoreske dorpjes in de Leiestreek en Oost-Vlaanderen. In combinatie met een bezoek aan Flanders Collection Cars wordt dit ongetwijfeld een leuke daguitstap! 

Flanders Collection Cars bezoeken met de oldtimer? Dan parkeer je niet op de gangbare parking maar parkeer je (betalend) voor de ingang van de beurs.

www.flanderscollectioncars.be

Abarth GMR Works Museum armada aan de start van
de Legends Boucles Bastogne 2023 

Op zaterdag en zondag 4 en 5 februari 2023 wordt in en rond Bastogne de beruchte Legend Boucles Bastogne verreden, een regularity rallye voor jonge oldtimers.
Zoals gebruikelijk komt ook het Abarth Works Museum uit Lier weer in grote getale  aan de start met vijf wagens in de klasse Classic 65.
Lees meer 

Essen Motor Show 2022

Het PS-festival van het jaar Essen Motor Show met afwisselend aanbod van Kever tot sportwagen Bekende merken en tuning-stars komen in december naar de Messe Essen Eindelijk gebeurt er weer wat aan de rivier de Ruhr: van 3 tot 11 december 2022 (Preview Day: 2 december) wordt de Messe Essen door 500 exposanten omgetoverd in een paradijs voor sportwagens. De Essen Motor Show is ook in het 54ste jaar van zijn bestaan nog steeds onverminderd populair en inspireert het publiek met sportwagens, tuning & lifestyle, motorsport en Classic Cars. Het PSfestival neemt negen hallen in beslag en verzamelt bekende merken zoals BMW, Brabus, Continental, Hankook en de Mercedes-Fan World. Natuurlijk zal de Essen Motor Show ook weer een groot podium zijn voor sterren uit de motorsport en tuning: de bezoekers kunnen rekenen op onder andere Mareike Fox, Philipp Kaes, JP Kraemer en de Red Bull Driftbrothers.

Lees meer

meer info & tickets: www.essen-motorshow.de

Tuning: Essen Motor Show 2022

Het PS-festival van het jaar Essen Motor Show zet getunede klassiekers in de schijnwerpers. Oudere voertuigen en Duitse ingenieurskunst zijn bijzonder populair Van 3 tot 11 december presenteren ongeveer 500 exposanten op de Essen Motor Show in negen hallen (preview day: 2 december) alles wat het hart van de autofans begeert. Een van de verwachte hoogtepunten is de tuningXperience met ongeveer 150 tentoonstellings-items in hal 5, het ene nog prachtiger dan het andere.

Op het programma van de speciale show staan de populairste en de meest fraai omgebouwde tuningvoertuigen van Europa. De automobielschatten zijn afkomstig uit elf landen en komen naar de Messe Essen om te laten zien wat hot is onder de Europese tuning-elite. De voortzetting van traditie is daarbij een topprioriteit, want veel voertuigen zijn echte klassiekers. De twee oudste modellen stammen uit de tijd van het 'Economische wonder': een VW Kever uit 1957 en een VW T1 Samba uit 1958.

Lees meer

meer info & tickets: www.essen-motorshow.de

Ferrari 75 Years

Ferrari, waarschijnlijk het meest beroemde en legendarische sportwagenmerk ter wereld, viert dit jaar zijn 75e verjaardag. Autoworld stelt daarom gedurende meer dan twee maanden een vijftiental uitzonderlijke Ferrari's tentoon. De « crème de la crème » van het merk ! Elk van hen heeft een bijzonder verhaal. 

Lees meer

HEMICUDA RALLY 

Vol huis voor tweedaagse wedstrijd Aanstaande zaterdag en zondag vindt de 21e editie van de Hemicuda Rally plaats, voor het eerst in een tweedaags format. Op zaterdagavond staan vanaf 18 uur twee proloog klassementsproeven op het programma. De gemeente Middelkerke verleende haar toestemming voor de proeven in Slijpe en Leffinge, typische Polderproeven, samen goed voor 15 kilometer tegen de klok. Op zondag starten de teams volgens het klassement van zaterdag en rijden ze drie ronden over de traditionele proeven van Houthulst, Kortemark en Koekelare - samen goed voor 95 kilometer voor het klassement. Op een droog wegdek doen de Porsches het traditioneel zeer goed op de snelle klassementsproeven van de Hemicuda Rally. Gunther Monnens, de winnaar van de vorige editie, zal zeker wedijveren met die andere Porschist - Andy Lefevere, die afgelopen week-end nog de Rally 4 Porsche won. Andere GT-wagens zijn de Renault Alpine van Stefaan Prinzie en van Chris Vandamme - het parkoers zou deze wagens uitermate goed moeten liggen. Maar bij typisch herfstweer zal er ernstig rekening moeten gehouden worden met de voor Rally gebouwde "R5" wagens van Pieter Jan Michiel Cracco, Bert Coene en Jeoffrey Lerminez. Cracco is een vaste waarde in de top van het Belgisch rallykampioenschap en reed eerder dit jaar een paar knappe tijden in de WRC Rally van Ieper. Maar ook de grote groep Mitsubishi Lancer piloten zal zich niet laten doen - daar is het uitkijken naar Philip Barbier, maar vooral ook naar Kurt Boone, die recent uitermate sterk presteerde in een paar Waalse wedstrijden. Naast moderne wagens komen ook heel wat Historic wagens aan de start. Spektakelman Paul Lietaer kon de Hemicuda Rally nog nooit op zijn naam schrijven, misschien lukt het hem dit jaar in de prachtige Opel Ascona 400. 

Concurrentie krijgt hij zeker van Stefaan Stouf, die kiest voor de betrouwbare Ford Escort. Maar ook Nick Torré, Claude Debue en Tom Tytgat zullen er alles aan doen om zich in de Historic-debatten te mengen. Niet minder dan 137 teams schreven zich in voor deze wedstrijd die in aanmerking komt voor het regionaal rallykampioenschap. Het rallycentrum, dat vrij toegankelijk is, bevindt zich traditioneel op de site van Bouwmaterialen Willaert te Koekelare - (ingang via Atlasstraat te Koekelare). De winnaar van de Hemicuda Rally wordt op zondagavond om 17 uur op het Podium verwacht.

Meer info: www.hemicuda.be / pers@hemicuda.be

Prewar Days "A unique oldtimer fair"


Vrijdag 9 - Zaterdag 10 -Zondag 11 December 2022 / Kortrijk Xpo

Sinds 2019 verbindt Prewar Days de professionele oldtimer dealers en oldtimer clubs met een geïnteresseerd en doelgericht publiek. Exposanten uit België, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en andere Europese landen stellen in Kortrijk Xpo hun portfolio aan wagens en diensten voor. Bezoekers en exposanten waarderen zowel de zakelijke als de gezellige sfeer op deze beurs. Een aangename omgeving creëren waarin het fijn is om mensen uit de sector te ontmoeten en zaken te doen, dat is het ultieme hoofddoel van Prewar Days.

Meer info: www.prewardays.be

Locatie: Kortrijk Xpo, President Kennedylaan 100 - 8500 Kortrijk

Openingsuren:

Vrijdag 9 december I 14u - 21u
Zaterdag 10 december I 10u - 18u

Zondag 11 december I 10 - 18u

Rally Peking - Parijs 2023

11 juni – 23 juli 2023
De Peking to Paris Motor Challenge is uniek in de autowereld - een echte endurance motorrally die volgt in de wielsporen van de oorspronkelijke pioniers van 1907. Met een oldtimer bijna de halve wereld rondrijden met een stel gelijkgestemde enthousiastelingen, tegen de klok, met het toegevoegde kruid van getimede secties, maakt van Peking naar Parijs de langste en zwaarste rij-uitdaging voor vintage en klassieke auto's. De Motor Challenge van Peking naar Parijs van 2022 vindt nu plaats in 2023.

Lees meer & fotoreportage rally 2019

Internationale Oldtimerbeurs Ravels

zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022

De 7de editie van de Oldtimerbeurs Ravels biedt voor elk wat wils: uiteraard een mooi aanbod aan oldtimers (auto's én motoren), maar ook onderdelen, gereedschappen, documentatie, militaire voertuigen, miniaturen en vintage uit de 50's en 60's. In onze verwarmde tent hebben we geregeld rock and roll-dansoptredens, ambiance verzekerd!

Special dit jaar: een ticket aan de kassa geeft gratis toegang tot het nieuwe Brandweermuseum op dezelfde site.

Topklassiekers te gast op 17de Antwerp Concours!

Wie van bijzondere wagens houdt, wordt op zondag 11 september verwacht in Wijnegem nabij Antwerpen voor het inmiddels 17de Antwerp Concours d’Elegance. Kasteel Belvédère vormt al sinds 2010 het decor voor 100 vooraf geselecteerde wagens in deze internationale elegantiewedstrijd voor klassieke wagens. Naast tal van zeldzame voor- en naoorlogse modellen, worden er ook racewagens en recente sport- en prestigewagens gepresenteerd voor jury en publiek. Tevens is er een bijzondere thema-expositie BMW versus Mercedes met een 25-tal topwagens uit de geschiedenis van beide merken. 
Lees meer

Tickets: www.antwerpconcours.com

Classic Event Waregem 2022

28-30 oktober 2022, Waregem Expo

Classic Event is hét najaarsevent voor de 'gentleman driver'.
Als bezoeker kan u in een relaxte sfeer genieten van een uitgelezen selectie aan 'classic cars', historische motoren, automobilia, automotive art en alles daarrond. Alle standhouders werden persoonlijk en met de grootste zorg voor u geselecteerd en brengen een boeiend en gevarieerd aanbod.

Doorwinterd verzamelaar of eerste aankoop?


Op Classic Event is elke liefhebber van (klassieke) wagens welkom.

 Met een interessante mix van uitzonderlijke collectiestukken en toegankelijke klassiekers is er voor elk wat wils. Classic Event focust op historische wagens in het algemeen, niet op één merk of regio in het bijzonder. Van Volkswagen tot Lamborghini: elke iconische classic car verdient er zijn plaats.

De innerlijke mens sterken kan met een lekkere maaltijd of een frisse pint in onze
'
Le Mans Pit Bar

' op Place m'as-tu-vu. Nog even blijven hangen na sluitingsuur? Dat kan perfect in ons gezellige ‘Café De Raceduif'.

Vanaf 22 augustus te zien in Den Haag

Legendarisch F1 Arrows
in het Louwman Museum
 

Van 22 augustus tot en met 4 september wordt de legendarische F1 Arrows A8 van Thierry Boutsen toegevoegd aan de tentoonstelling F1 Legends. Met 1.200 pk en een gewicht van 550 kilo komt deze auto uit het meest extreme F1 tijdperk ooit. Ter vergelijking: de Red Bull van Max weegt bijna 800 kilo en heeft “slechts” 740 pk achterin. De Arrows F1 had zoveel vermogen per kilo dat Boutsen zelfs na de eerste bocht omhoog richting het Casino in Monaco wielspin had!

Lees meer

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CCDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars