Classic Car Magazine

Oldtimer Nieuws

Van 19 t/m 21 november in Brussels Expo 

InterClassics Brussels
Onvergetelijke opening zesde editie InterClassics Brussels met
Jacky Ickx

Ook zal Jacky Ickx op 20 november om 14:30 uur opnieuw InterClassics Brussels bezoeken waar hij diverse stands zal aandoen en afsluit met een signeersessie.

Lees meer

Van 2 december tot 30 januari in het Louwman Museum: 

Expositie ‘Automobiles Extraordinaires’

 

De zeven meest iconische Franse automobielen uit het beroemde Château de Compiègne zijn vanaf 2 december in het Louwman Museum te bewonderen. Unieke voertuigen uit de periode 1878 tot 1911 die nog volledig in authentieke en ongerestaureerde staat verkeren, compleet met oude gebruikssporen. Het is voor het eerst dat deze automobielen buiten Frankrijk zijn te bewonderen.

Lees meer

Ypres Historic Regularity 2021
Nog authentieker, nog sportiever

Na twee geslaagde edities van de Ypres Historic Regularity, respectievelijk gewonnen door Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn, bereidt Club Superstage de derde editie voor, die na een noodgedwongen pauze van een jaar verreden wordt van 26 tot 28 november 2021. De organisatie heeft er alles aan gedaan om deze derde editie nog mooier, authentieker en sportiever te maken.

Lees meer

Graag uw aandacht voor de Essen Motor Show 2021

PS-festival gaat dit jaar van start als 'Limited Edition'.
Dit festival is de thuisbasis van alle autofans: van 27 november tot en met 5 december (26 november: preview day) vindt in de Messe Essen de Essen Motor Show plaats. Het PS-festival verenigt sportwagens, tuning & lifstyle, motorsport en classic cars tot een kleurrijk aanbod dat autoliefhebbers en tuners inspireert. Exposanten presenteren op de EMS hun nieuwe voertuigen en vele accessoires. Van populaire sportwagens, chassis en fietsen tot chique hoodies van trendy labels, in Essen worden bijna al uw wensen vervuld. Graag uw aandacht voor Europa's grootste en belangrijkste presentatie-show voor sportieve auto's.

Lees meer

SUPERCAR STORY 
EXHIBITION AT AUTOWORLD
  

17.12.2021 - 23.01.2022

Noteer alvast de data van onze grote eindejaarstentoonstelling met als thema 'Supercar Story' van 17 december tot 23 januari.
Meer dan veertig uitzonderlijke auto's, de ene nog buitengewoner dan de andere, illustreren een hoofdstuk uit een van de grote periodes in de autogeschiedenis. Die van de Supercars, samengebracht in een unieke en gescripte ruimte in het hart van ons museum.
Lees meer

Legend Boucles @ Bastogne 5-6/feb/2022

Na een jaar van onderbreking om de redenen die bekend zijn, zal de saga van Legend Boucles @ Bastogne hervatten op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022. Zoals bij de edities Voorafgaand was een eerste persconferentie - deze keer te Vaux-sur-S ûre, een gemeenschappelijke partner - noodzakelijk om een nauwkeurig overzicht te geven van de ontwikkelingen die zich hebben ontwikkeld, die zich zullen ontwikkelen of zich zullen ontwikkelen. Nogmaals, er zijn veel nieuwe dingen...

Lees meer

Dit was ZOUTE GRAND PRIX WEEK 2021

De eyecatcher dit jaar was PRADO ZOUTE, het indrukwekkende paviljoen dat werd opgebouwd op het strand aan het Albertplein. Daar pronkten 18 hedendaagse premium autopartners met prachtige bolides, waarvan heel wat gloednieuwe hybride en elektrische droomwagens. Van de gloednieuwe Ferrari 296 GTB en McLaren Artura, beide plug-in hybrid sportwagens tot de Audi AI-Trail Quattro, een futuristische conceptstudie van een elektrische off-roader.

Hoogtepunten waren vast en zeker de passage van de ZOUTE RALLY by stow door het historische hart van Brugge op vrijdag 8 oktober en de passage op de zeedijk van Oostende voor het Casino Kursaal van 60 moderne sportwagens op zaterdag 9 oktober tijdens de GT TOUR. De wagens werden enthousiast onthaald door een massa toeschouwers.

Lees meer

Een eeuw Gillet
Autoworld stelt 80 motoren van Gillet tentoon

Tegelijk met de tentoonstelling ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het Circuit van Spa-Francorchamps, wordt er in Autoworld nog een andere eeuweling in de bloemetjes gezet: het motormerk Gillet.

Gedurende een tiental dagen zullen er niet minder dan 80 motoren van het Luikse merk worden tentoongesteld. Dank zij de hulp van talrijke liefhebbers (*), zullen praktisch alle modellen vertegenwoordigd zijn, daaronder ook enkele uitzonderlijke machines. Daarnaast zullen ook 5 fietsen, 15 motoren, diverse vitrines, historische documenten en affiches de tentoonstelling vervolledigen.

Lees meer

InterClassics
kondigt nieuw high class event in juni 2022 aan

Days of Elegance moet uitgroeien tot meest luxueuze auto event in Nederland 

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 vindt de eerste editie van ‘InterClassics Days of Elegance’ plaats op het landgoed van Chateau St. Gerlach in Valkenburg nabij Maastricht. Dit nieuwe evenement, georganiseerd door het automotive team van MECC Maastricht, moet uitgroeien tot het meest luxueuze auto-evenement van Nederland. Het nieuwe evenement staat los van de jaarlijkse oldtimerbeurzen InterClassics Maastricht in MECC Maastricht en InterClassics Brussels in Brussels Expo.
Lees meer

Jacky Ickx roept autoliefhebbers in een videoboodschap

hoogstpersoonlijk op om zijn 75ste verjaardag samen te vieren tijdens InterClassics Brussels 2021

Voor deze gelegenheid stapt racelegende Jacky Ickx opnieuw in de meest iconische wagen uit zijn racegeschiedenis. De indrukwekkende Ford GT 40 waarmee hij dé race reed die de geschiedenisboeken in ging omwille van zijn protestactie bij de start van Le Mans 1969! De wegen rond het Atomium, het statige Paleis 5 van Brussels Expo, de Ford GT 40 en de BMW 700 die de start van zijn carrière kenmerkt vormden het decor van deze speciale videoboodschap.

De 75ste verjaardag van Jacky Ickx, nog steeds één van de grootste Belgische sporticonen aller tijden, zou dit weekend (20, 21 en 22 november 2020) grootst gevierd worden tijdens de zesde editie van de oldtimerbeurs InterClassics Brussels in Brussels Expo. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zijn wij genoodzaakt de beurs te verplaatsen naar 19, 20 en 21 november 2021.

Voor deze bijzondere exposite van circa 15 wagens werken wij nauw samen met Porsche Belgium, de IMR Club (Jacky Ickx Club), het Porsche Museum in Stuttgart en diverse privé verzamelaars. Daarnaast zullen de 400 aanwezige exposanten in totaal meer dan 1.000 classic cars en aanverwante automobilia te koop aanbieden.

https://www.interclassics.be/

InterClassics Maastricht verplaatst naar januari 2022

Organisatie snakt naar live ontmoeten
Maastricht, 25 maart 2021 – De 28ste editie van InterClassics Maastricht in MECC Maastricht is verplaatst naar januari 2022. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste event van het seizoen, van 14 t/m 17 januari 2021 op de oldtimer evenementen kalender. Vanwege covid-19 is de beurs eerder verplaatst naar het laatste weekend van juni en nu uiteindelijk doorgeschoven naar 13 t/m 16 januari 2022.

Erik Panis, beursmanager InterClassics: “Onze gehele sector snakt naar perspectief en de mogelijkheid om elkaar weer 'live' te ontmoeten. Ondanks de positieve vooruitzichten hebben wij in nauw overleg met onze sponsoren, partners en deelnemers besloten dat juni nét iets te vroeg komt. Uiteraard hebben wij diverse opties onderzocht en zien wij in de evenementenbranche veel creatieve initiatieven ontstaan om op een veilige manier een event te organiseren. Maar één ding weten wij absoluut zeker, live ontmoeten op de beursvloer, elkaar de hand schudden, samen praten over die prachtige auto, het aanraken van de auto, een pilsje drinken, de geur van rubber, noem het maar op; dat is waarom wij een beurs als InterClassics Maastricht organiseren! Met de aanhoudende huidige coronamaatregelen kan deze interactie onvoldoende gerealiseerd worden en zal dit ten koste gaan van de kwaliteit van de beurs. Daarnaast komt de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en collega’s op de eerste plaats en kunnen wij deze niet voor 100% garanderen in juni. Al met al genoeg reden om de beurs te verplaatsen naar januari 2022.”

https://www.interclassicsmaastricht.nl/

RDO - RED DE OLDTIMER

Begin 2019 postte Jens Anno een oproep in de Facebookgroep Oldtimers-onzePassie om iets te doen aan de opkomende LEZ-problemen. Bedoeling was om op de oldtimerbeurs Flanders Collection Cars te Gent de koppen eens bij elkaar te steken en te zoeken hoe we ons steentje konden bijdragen om het probleem te verhelpen.

Eén iemand kwam toen, in het gips, vanuit Genk naar Gent gereden. Dat was Roberto Pilotto. De anderen verklaarden ons gek of dachten dat dit alweer op niks zou uitdraaien. Vastberaden werd er dus afgesproken in Gent.

Lees meer

BFOV wordt BEHVA

De BFOV, Belgische Federatie voor Oude Voertuigen nam, met akkoord van een ruime meerderheid van haar leden, de beslissing om haar naam te wijzigen in BEHVA, Belgian Historic Vehicle Association. Ten gevolge hiervan werd eveneens het logo vernieuwd. De naam van een organisatie wijzigen doet men niet zo maar. Hij weerspiegelt tenslotte de identiteit en de persoonlijkheid van een organisatie. Een naamswijziging doorvoeren doet men pas als het juiste moment zich voordoet en na rijp beraad en onderzoek.
Lees meer

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CCDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars