Goodwood Revival 2023

Bekijk hier de reportage van Michel Schauwers en Guido Devreker

Goodwood Revival Meeting 2023, een “heet” stukje nostalgie….

De Goodwood Revival Meeting 2023, was al aan zijn 25ste editie toe en steeds slaagt men erin om de superlatieven te verleggen.

Onder een bloedhete zon, met enkel op zondag enkele verfrissende buitjes, werden er wedstrijden gereden, waarbij de deelnemers met het mes tussen de tanden, hun unieke en onschatbare boliddes over de legendarische omloop jegen. Dit met volle overgave maar jammer genoeg ook niet zonder schade. Vraag dat maar aan de eigenaar van de zilveren Ferrari 250 GTO, enkele Cobra’s en andere Jaguar’s en Porsches. Maar…dat mocht de pret niet derven.

Wedstrijden zoals de beruchte RAC TT, werden afgewisseld met een vel bevochten Porsche 2 Liter Cup met 38 identieke Porsche 911 uit 1965, Le Mans Legends met de unieke Bentleys’, Lavant Cup met de even unieke Ferrari’s en het smaakvol spektakel van de St Mary’s Trophy. In toerwagens uit de jaren 50 werd er op het scherp van de snee gereden (en soms erover) met Jaguar’s MK2, Ford Zehyr en Zodiac, Alfa Romeo Alfetta, Austin A30 en A40 en de onverkwikkelijke Ford Thunderbird. Genoeg redenen om je ogen EN oren de kost te geven. Tussenin was er nog ruimte om ode te brengen aan Sir Jacky Stewart, aan Cobra en aan de 75e verjaardag van Lotus, met prachtige optochten op het circuit.

Dit alles opgewarmd (!) in een nostalgische sfeer met ‘period clothing’, nostalgische muziek, danstenten en aandacht voor het luchtvaart verhaal van Goodwood met een prachtige tentoonstelling van oude vliegtuigen en de Spitfire club, zorgde ervoor dat dit evenement zijn leuze weer waardig was: ‘a magical step back in time”….

(c) Guido Devreker & Michel Schauwers

Bekijk hier de reportage van Michel Schauwers en Guido Devreker