Targa Florio 2024

Bekijk hier het volledige album van Sven Vermeulen (Ottography)

Meer reportages, klik hier


Targa Florio 2024

Sicilie het eiland dat bij ons het meest gekend is als de thuishaven van de mafia, is in de wereld van de klassieke autos vooral gekend voor de Targa Florio.

Targa Florio de race die in het eerste kwart van vorige eeuw een van de belangrijkste wedstrijden ter wereld was, voerde de deelnemers over het bloedmooie circuit van Madonie. De race vond plaats van 1906 tot 1977, waarna het omgevormd werd tot een regulariteitswedstrijd.

Heden is het een mooie, nostalgische flashback naar gouden tijden. Er wordt een variatie aan  prachtige bolides opgevoerd die niemand onberoerd zullen laten. En als je niet gecharmeerd bent van de oldtimers zijn er nog altijd de 60 tal nieuwe Ferraris van de  Ferrari Tribute om je hart te doen smelten.

De eerste dag voerde langs Poggioreale, het aardbevingsdorpje bekend uit De Mol, naar de kust van Marsala waar er een lunch werd opgedient in de wijnfabriek van Florio zelf, waarna er langs de kust terug naar Palermo werd gereden. De volgende dag stond het Madonie circuit op het programma.

Blikvanger van de editie van dit jaar was ongetwijfeld de Mercedes Benz die exact 100 jaar geleden de overwinning behaalde, en die na een grondige restauratie door de klassieke afdeling van Mercedes de show mocht stelen op dit prachtige circuit.

 De warmte van de mensen en schoonheid van dit eiland, zullen in elk geval helpen om de komende donker maanden door te komen.