Tour Amical - Tour Schotland

Bekijk hier het volledige album van Sven Vermeulen (Ottography)

Meer reportages, klik hier

Tour Schotland

Schotland, het is een land waar je niet direct aan denkt als je het woord vakantie zegt. Toegegeven het weer helpt daar niet bij, maar die landschappen !!! Wat een schoonheid, de variatie tussen de woeste Highlands en de lieflijke heuveltjes in de lagere streken, het neemt je mee van de ene emotie in de andere. De steden daarentegen komen wat somber over en lijken niet zo uitnodigend.

De overtocht van de eerste groep beloofde niet veel goeds. Met een 9 beaufort was het niet voor iedereen een gemakkelijke overtocht en werd er met een bang hartje aan de tocht begonnen, die al bij al toch tamelijk goed weer meebracht. De meeste van de deelnemers hebben toch 80% van de tijd open kunnen rijden, zei het wel met frisse wangetjes tot gevolg.

De deelnemers reden in Newcastle van het schip en staken op de eerste dag al het eiland over om de tweede dag in Glasgow te eindigen. De derde dag voerde over het ruwste deel van de reis richting Loch Ness en Inverness.

Dag 4 was lieflijker met mooie dalen en zelfs de Zwijnstein express viel te bewonderen in zijn originele setting. Via een lus nam dag 5 ons mee via ontelbare whiskydistileerderijen naar St Andrews. Dag 6 was een kort ritje naar Edinburgh, waar er met de White Party het einde van de reis gevierd werd. Dag 7 nam ons dan terug naar Newcastle waar iedereen terug inscheepte naar ietsje warmere oorden.

Weeral een topreis georganiseerd door het Tour Amical team dat er een kunst van heeft gemaakt om de deelnemers te verrassen met een reis waar alles tot in de puntjes is geregeld en de mensen enkel moeten genieten van de wondermooie routes.