Classic Car Magazine

Het is niet alleen goud dat blinkt

Het mooiste dat er is...

Een klassieker die piekfijn in orde is en echt àf door gaaf en glimmend chroom. Bumpers, radiatorrooster, spiegelbehuizing, klinken, sierlijsten, vensterframes, benzinedop, ...

Oude liefde roest soms
Chromeren is de ideale manier om zichtbare decoratieve oppervlakken te beschermen tegen corrosie. Maar chroom heeft niet het eeuwige leven. Door steenslag, strooizout of een onzorgvuldig onderhoud, kan ook zo’n chroomlaag stilaan beschadigd raken, met roestvorming of afpellen tot gevolg. Herchromeren is een goede optie om de beschermlaag te vernieuwen. Een specialistenwerk.

Herchromeren
Het geheim om tot een perfect strakke chroomlaag te komen, is de voorbereiding. Die is erg arbeidsintensief, vraagt stielkennis, oog voor detail en jarenlange ervaring. Klinkt als een cliché? Misschien, maar de finesse maakt echt wel verschil. En dat is héél goed zichtbaar. Vraag maar aan collega’s oldtimerliefhebbers die al wat oude schoonheden bekeken, bewonderd en goedgekeurd hebben. Er is chroomwerk en chroomwerk, zo schitterend en sexy dat je er euforisch van wordt.


Onze sponsors

In de praktijk
Hoe dat herchromeren gebeurt? Eerst worden de onderdelen elektrolytisch ontdaan van de oude chroom en nikkel. Daarna worden ze gebeitst. Het is erg belangrijk dat zelfs de kleinste oneffenheden worden weggewerkt, want door de uiteindelijke glanslaag van de chromage wordt ook het minste foutje uitvergroot. Daarom worden de te chromeren oppervlakken opeenvolgend grof geslepen, fijn geslepen en gepolijst.
Dan worden ze verkoperd en mogelijke barsten of putjes opgevuld. Na dit proces worden de onderdelen nog eens gepolijst om volkomen glad te zijn en een optimale hechting te garanderen. Omdat chroom geen hoogglans eigenschappen heeft van zichzelf volgt een nikkellaag die de uiteindelijke chroom ongeëvenaard laat blinken. Pas dan gebeurt de eigenlijke chromage. Als die te dik wordt aangebracht op het glanzende nikkel ontstaat een muisgrijze laag. Om een esthetisch bekorend effect te krijgen is dus een juiste chroomdikte vereist. En ook dat is weer een kwestie van savoir faire.

Prijskaartje
Zoals gezegd: perfect chroomwerk vraagt een goede voorbereiding en vakkundige uitvoering. En daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan. Een vakman kiezen? Neem geen beslissingen ingegeven door de portemonnee. Goedkoop is niet altijd een goede koop. Ga voor kwaliteit en een resultaat waar je nog tot in lengte van dagen van geniet.

Chromage Vleminckx
Roeselstraat 3
3511 Hasselt 
Belgium
0032 11 25 60 09
www.chromagevleminckx.be

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars