Classic Car Magazine

InterClassics

Van 19 t/m 21 november in Brussels Expo 

InterClassics Brussels 

Onvergetelijke opening zesde editie InterClassics Brussels

met Jacky Ickx


Ook zal Jacky Ickx op 20 november om 14:30 uur opnieuw InterClassics Brussels bezoeken waar hij diverse stands zal aandoen en afsluit met een signeersessie.

De zesde editie van InterClassics Brussel is gisteren op onvergetelijke wijze geopend door Jacky Ickx. Bij de Preview Night, een exclusief diner verzorgd door driesterrenchef Viki Geunes konden gasten genieten van culinaire hoogstandjes omringd door automobiele hoogtepunten uit Ickx’ carrière. Na een toespraak mocht de succesvolle coureur rekenen op een staande ovatie. De avond werd begeleid door TV persoonlijkheid Marlène de Wouters.

Jacky Ickx, ook wel bekend als mr. Le Mans zal op zaterdag 20 november om 14:30 uur opnieuw de beurs aandoen. Hij zal diverse stands eren met een bezoek. De hoofdattractie hierbij is het grote themapaviljoen waarop zestien auto’s uit zijn roemruchte carrière te zien zijn. De auto’s zijn afkomstig uit de musea van Porsche en Mercedes-Benz alsook uit privéverzamelingen.

Onze sponsors

InterClassics
kondigt nieuw high class event in juni 2022 aan

Days of Elegance moet uitgroeien tot meest luxueuze auto event in Nederland


Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 vindt de eerste editie van ‘InterClassics Days of Elegance’ plaats op het landgoed van Chateau St. Gerlach in Valkenburg nabij Maastricht. Dit nieuwe evenement, georganiseerd door het automotive team van MECC Maastricht, moet uitgroeien tot het meest luxueuze auto-evenement van Nederland. Het nieuwe evenement staat los van de jaarlijkse oldtimerbeurzen InterClassics Maastricht in MECC Maastricht en InterClassics Brussels in Brussels Expo.

Erik Panis, Manager InterClassics: “Door de samenwerking met onze partners kunnen wij als organisatie een hoogwaardig evenement met internationale allure presenteren. Samen streven we ernaar om het meest exclusieve auto evenement van Nederland te worden. Deelnemers en bezoekers worden ondergedompeld in de gastvrijheid van het bourgondische zuiden, terwijl ze kunnen genieten van de meest unieke automobielen en luxe lifestyle producten. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de presentatie en de kwaliteit van het evenement op het hoogste niveau te positioneren.”
Wij zetten hiermee de eerste stap in onze lange termijn strategie, waarmee ‘InterClassics’ wordt ingezet als sterk automotive merk in een bredere context dan enkel oldtimerbeurzen. Onderdeel van de strategie zijn diverse nieuwe automotive events. Naast InterClassics Brussels in november 2021, InterClassics Maastricht in januari 2022 en InterClassics Days of Elegance in juni 2022 maken wij binnenkort nog een aantal nieuwe initiatieven bekend.

Programma InterClassics Days of Elegance

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 worden de meest exclusieve classic cars gepresenteerd in diverse categorieën en gejureerd door een internationaal gerenommeerde jury tijdens het ‘Concours of Elegance’. Op de zaterdag kunnen bezitters van klassieke auto’s en moderne super-cars deelnemen aan een sportieve Classic Rally & GT Rally, door de Limburgse heuvels en het Belgische en Duitse achter landschap met vertrek en aankomst bij Chateau Neercanne. De dag zal worden afgesloten met ‘Night of Elegance’ gala avond bij Chateau St. Gerlach. Tijdens het gehele weekend worden de mooiste en meest exclusieve lifestyle producten aangeboden en nieuwe exclusieve automobielen, de klassiekers van de toekomst, gepresenteerd in de kunsttuin van Chateau St. Gerlach. Gerenommeerde klassieke autohandelaren bieden tevens het mooiste uit hun collectie aan. Het gastronomisch team van Les Salons, het restaurant van Chateau St. Gerlach, zal zorgdragen voor de culinaire invulling van het weekend met ingrediënten die lokaal zijn ingekocht en geoogst uit de tuinen van het landgoed.

Locatie Chateau St. Gerlach

In de 12de eeuw trok kluizenaar Gerlachus zich terug in het Geuldal om er te bidden en regelmatig op bedevaart te gaan naar het graf van Servatius van Maastricht. Na zijn dood en heiligverklaring werd zijn graf een bedevaartoord en werd er een klooster met kloosterkerk gebouwd. Inmiddels bijna 1000 jaar later dient Chateau St. Gerlach als hotel en restaurant en is het onderdeel van de gerenommeerde Relais & Chateaux groep. De Amerikaanse president George W. Bush en de Rolling Stones waren hier al te gast. De grandeur van het kasteel, omgeven met authentieke bijgebouwen, uitgestrekte parken, tuinen en wijngaard, vormen op 18 en 19 juni 2022 het podium van de eerste editie van InterClassics Days of Elegance.

Days of Elegance – Classic rally & GT rally

Fotoreportages

InterClassics Brussels 2021

(c) Wilfried Geerts

InterClassics Brussels 2021

(c) Vincent Arpons

InterClassics Brussels 2021 - vrijdag

(c) Polleke

InterClassics Brussels 2021 - zaterdag

(c) Polleke

InterClassics Brussels 2021

(c) Sandy

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars