Classic Car Magazine

InterClassics

September editie InterClassics Classic Car Show Maastricht vervalt

Eerstvolgende editie vindt zoals vanouds plaats in januari 2023

De 28e editie van InterClassics Classic Car Show Maastricht, die van 8 tot en met 11 september 2022 zou plaatsvinden in MECC Maastricht, komt te vervallen. In samenspraak met sponsoren, partners en exposanten heeft de organisatie besloten de beurs in september te annuleren. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste evenement van het seizoen, gepland in januari. Vanwege covid-19 is de beurs destijds verplaatst naar september 2022 in aangepaste vorm. Dit blijkt echter zijn weerslag te hebben op de kwaliteit van het evenement in september. De zomermaanden blijken voor zowel exposanten als bezoekers een drukke periode. Ook het thema ‘Dutch Grand Prix Classics’ kwam tijdens de september editie in het gedrang. De organisatie kan bevestigen dat in januari 2023 aanzienlijk meer historische Formule 1-auto’s tentoongesteld kunnen worden dan in september. Het merendeel van deze bolides komt in de zomerperiode in actie op circuits. Deze optelsom van omstandigheden maakt dat de kwaliteit van de beurs niet garandeert kan worden. De eerstvolgende editie vindt plaats van 12 tot en met 15 januari 2023 waarmee het klassiekerjaar zoals vanouds start in MECC Maastricht. 

Erik Panis – Beursmanager InterClassics: ‘Wij hadden niets liever dan dat de Classic Car Show Maastricht in september gewoon doorgang kon vinden. Echter staat InterClassics al sinds 1994 voor kwalitatief hoogstaande en onderscheidende evenementen. Wij hebben de diverse scenario’s voor de september editie onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat wij de kwaliteit, die men van ons gewend is, niet kunnen bieden aan onze sponsoren, partners, exposanten en bezoekers. Vandaar dat wij de beslissing  genomen hebben om de beurs in september te annuleren. Wij kijken ernaar uit om in januari 2023 een mooi kwalitatief evenement neer te zetten zoals men dat van ons gewend is.”   De 28ste editie van InterClassics Classic Car Show Maastricht vindt plaats van donderdag 12 t/m zondag 15 januari 2023 in MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Classic Car Show Maastricht behoort met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van de Europa. Informatie en entreetickets: www.interclassics.events

InterClassics Youngtimer Show Maastricht 2023

Van 8 t/m 10 september 2023
Thema
Group B & Group 4 Legendary Rally Icons
The ultimate show for young classic cars

Graag introduceren wij onze nieuwste toevoeging aan de line-up events: Youngtimer Show. Het evenement zal plaatsvinden van 8 t/m 10 september 2023 in MECC Maastricht en staat in het teken van auto’s uit de jaren 80 tot begin 2000. Met toonaangevende youngtimer dealers, veel moderne klassiekers en een spannend thema is het een beurs om niet te missen voor iedere autoliefhebber.
Tickets & meer info

InterClassics Classic Car Show Brussels 2022

Van 18 t/m 20 november 2022
Thema
75 years Ferrari - The exciting history of Ecurie Francorchamps

Ter ere van het 75 jarige bestaan van Ferrari presenteert InterClassics tijdens Classic Car Show Brussels een indrukwekkende line-up van ‘s werelds bekendste sportwagenfabrikant. Naast deze mijlpaal wordt ook de unieke relatie van België en de “Scuderia” belicht. Al in 1952 stond de Belgische privateer Ecurie Francorchamps met haar kenmerkend gele Ferrari’s aan de start van Le Mans en vele F1 races.
Tickets & meer info

Maastricht, 8 december 2021

Formule 1 auto Max Verstappen op InterClassics Maastricht 

van 8 tot en met 11 september 2022

Maastricht, 8 december 2021 - De 28ste editie van InterClassics Maastricht heeft definitief een nieuwe datum. Van 8 tot en met 11 september 2022 kunnen liefhebbers van classic cars weer genieten van de exclusiefste auto’s in MECC Maastricht. De klassiekerbeurs verwelkomt tevens een heel bijzondere auto: De Red Bull RB16B Formule 1 wagen van Max Verstappen. De beurs staat in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’ en exposeert legendarische F1-auto’s uit de Zandvoortse racehistorie. Vanzelfsprekend kan de racewagen van Max Verstappen na zijn winst op Nederlandse bodem niet ontbreken. Na het raceweekend in Abu Dhabi is het mogelijk ook de auto waarmee Verstappen de eerste Nederlandse F1 wereldkampioen ooit werd!

Verplaatsing naar september 2022

In het licht van de situatie rondom corona vond de organisatie het onverantwoord om de beurs in januari te laten doorgaan. De verplaatsing naar een ander weekend bleek echter een lastige keuze. De nieuwe datum van InterClassics Maastricht lag oorspronkelijk vast voor de eerste editie van de InterClassics Youngtimer Show. Een beurs gericht op de klassiekers van morgen met auto’s van de bouwjaren 1980 tot 2010. Deze beurs zal noodzakelijkerwijs een jaar doorschuiven. Het thema waarmee de InterClassics Youngtimer Show aftrapt is Group B en Group 4. Voor velen staat dit synoniem aan de hoogtijdagen van de internationale rallysport. Deze klassen leverden niet alleen vier jaar aan bloedstollende rally’s op, bovenal vonden diverse iconische (straat)auto’s hier hun oorsprong. De Audi Quattro, Lancia Delta Integrale en Renault 5 Turbo zijn hiervan de bekendste voorbeelden.

Red Bull RB16B de blikvanger van InterClassics Maastricht

In de week nadat de Formule 1 van Zandvoort wordt afgevlagd kunnen racefans hun hart alweer ophalen in MECC Maastricht. InterClassics Maastricht zal terugblikken op de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Dutch Grand Prix. De grote blikvanger is de Red Bull Formule 1 auto van Max Verstappen. Hiermee wist de coureur met nummer 33 de hegemonie van Lewis Hamilton in zijn “Silberpfeil” te doorbreken en het tot en met de laatste race spannend te houden. De RB16B is een doorontwikkeling van de Red Bull F1 auto uit het 2020 seizoen maar met een compleet vernieuwde motor. Het 900 pk sterke Honda blok heeft Verstappen dit seizoen negen keer naar de winst gestuwd, een record voor de Nederlander! De RB16B wordt bijgestaan door diverse F1 wagens uit binnen- en buitenland en geeft bezoekers een uniek kijkje in de Zandvoortse racehistorie.

InterClassics 2.0

Autoliefhebbers kennen InterClassics al jaren als organisator van bekende en nieuwe titels zoals InterClassics Maastricht, InterClassics Brussels, Days of Elegance en de kersverse Youngtimer Show. Door deze veelvoud aan onderscheidende auto evenementen is de ambitie ontstaan om verder te kijken dan events alleen. Het InterClassics team heeft de lockdown benut om van deze droom werkelijkheid te maken.  2022 zal het jaar zijn waarin InterClassics de transitie maakt naar een “year-round” merk. Hierdoor zullen classic cars onlosmakelijk met InterClassics verbonden zijn.

Om de herkenbaarheid van het merk te versterken wordt een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Daarnaast lanceert de organisatie een overkoepelende website waarin bezoekers 365 dagen per jaar worden geamuseerd, geïnformeerd en geactiveerd. Altijd met klassiekers als uitgangspunt. Eigen (online) content is de drijvende kracht achter dit nieuwe concept. Denk hierbij aan blogs, video’s en InterClassics bijdragen in gerenommeerde autobladen. 

Dutch Grand Prix Classics – the cars, the legends

InterClassics Maastricht blikt terug op de hoogtepunten van de Grote Prijs van Nederland. Tot vorig jaar werd de laatste F1-race op Circuit Zandvoort verreden op 25 augustus 1985. De race van 2021 was het wachten gelukkig meer dan waard. Dankzij een pole én winst voor Max Verstappen konden raceliefhebbers hun geluk niet op. In samenwerking met diverse musea en privéverzamelaars zal InterClassics een unieke collectie van F1 wagens presenteren uit de Formule 1-geschiedenis van Circuit Zandvoort. 

De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht behoort met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van Europa. Alle inschrijvingen en tickets sinds de ‘januari 2021 editie’ blijven geldig. Informatie en entreetickets: www.interclassicsmaastricht.nl.

Van 19 t/m 21 november in Brussels Expo 

InterClassics Brussels 

Onvergetelijke opening zesde editie InterClassics Brussels

met Jacky Ickx


Ook zal Jacky Ickx op 20 november om 14:30 uur opnieuw InterClassics Brussels bezoeken waar hij diverse stands zal aandoen en afsluit met een signeersessie.

De zesde editie van InterClassics Brussel is gisteren op onvergetelijke wijze geopend door Jacky Ickx. Bij de Preview Night, een exclusief diner verzorgd door driesterrenchef Viki Geunes konden gasten genieten van culinaire hoogstandjes omringd door automobiele hoogtepunten uit Ickx’ carrière. Na een toespraak mocht de succesvolle coureur rekenen op een staande ovatie. De avond werd begeleid door TV persoonlijkheid Marlène de Wouters.

Jacky Ickx, ook wel bekend als mr. Le Mans zal op zaterdag 20 november om 14:30 uur opnieuw de beurs aandoen. Hij zal diverse stands eren met een bezoek. De hoofdattractie hierbij is het grote themapaviljoen waarop zestien auto’s uit zijn roemruchte carrière te zien zijn. De auto’s zijn afkomstig uit de musea van Porsche en Mercedes-Benz alsook uit privéverzamelingen.

Onze sponsors

InterClassics
kondigt nieuw high class event in juni 2022 aan

Days of Elegance moet uitgroeien tot meest luxueuze auto event in Nederland


Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 vindt de eerste editie van ‘InterClassics Days of Elegance’ plaats op het landgoed van Chateau St. Gerlach in Valkenburg nabij Maastricht. Dit nieuwe evenement, georganiseerd door het automotive team van MECC Maastricht, moet uitgroeien tot het meest luxueuze auto-evenement van Nederland. Het nieuwe evenement staat los van de jaarlijkse oldtimerbeurzen InterClassics Maastricht in MECC Maastricht en InterClassics Brussels in Brussels Expo.

Erik Panis, Manager InterClassics: “Door de samenwerking met onze partners kunnen wij als organisatie een hoogwaardig evenement met internationale allure presenteren. Samen streven we ernaar om het meest exclusieve auto evenement van Nederland te worden. Deelnemers en bezoekers worden ondergedompeld in de gastvrijheid van het bourgondische zuiden, terwijl ze kunnen genieten van de meest unieke automobielen en luxe lifestyle producten. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de presentatie en de kwaliteit van het evenement op het hoogste niveau te positioneren.”
Wij zetten hiermee de eerste stap in onze lange termijn strategie, waarmee ‘InterClassics’ wordt ingezet als sterk automotive merk in een bredere context dan enkel oldtimerbeurzen. Onderdeel van de strategie zijn diverse nieuwe automotive events. Naast InterClassics Brussels in november 2021, InterClassics Maastricht in januari 2022 en InterClassics Days of Elegance in juni 2022 maken wij binnenkort nog een aantal nieuwe initiatieven bekend.

Programma InterClassics Days of Elegance

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 worden de meest exclusieve classic cars gepresenteerd in diverse categorieën en gejureerd door een internationaal gerenommeerde jury tijdens het ‘Concours of Elegance’. Op de zaterdag kunnen bezitters van klassieke auto’s en moderne super-cars deelnemen aan een sportieve Classic Rally & GT Rally, door de Limburgse heuvels en het Belgische en Duitse achter landschap met vertrek en aankomst bij Chateau Neercanne. De dag zal worden afgesloten met ‘Night of Elegance’ gala avond bij Chateau St. Gerlach. Tijdens het gehele weekend worden de mooiste en meest exclusieve lifestyle producten aangeboden en nieuwe exclusieve automobielen, de klassiekers van de toekomst, gepresenteerd in de kunsttuin van Chateau St. Gerlach. Gerenommeerde klassieke autohandelaren bieden tevens het mooiste uit hun collectie aan. Het gastronomisch team van Les Salons, het restaurant van Chateau St. Gerlach, zal zorgdragen voor de culinaire invulling van het weekend met ingrediënten die lokaal zijn ingekocht en geoogst uit de tuinen van het landgoed.

Locatie Chateau St. Gerlach

In de 12de eeuw trok kluizenaar Gerlachus zich terug in het Geuldal om er te bidden en regelmatig op bedevaart te gaan naar het graf van Servatius van Maastricht. Na zijn dood en heiligverklaring werd zijn graf een bedevaartoord en werd er een klooster met kloosterkerk gebouwd. Inmiddels bijna 1000 jaar later dient Chateau St. Gerlach als hotel en restaurant en is het onderdeel van de gerenommeerde Relais & Chateaux groep. De Amerikaanse president George W. Bush en de Rolling Stones waren hier al te gast. De grandeur van het kasteel, omgeven met authentieke bijgebouwen, uitgestrekte parken, tuinen en wijngaard, vormen op 18 en 19 juni 2022 het podium van de eerste editie van InterClassics Days of Elegance.

Days of Elegance – Classic rally & GT rally

Fotoreportages

Days of Elegance 2022

(c) Marco Meulendijks

InterClassics Brussels 2021

(c) Wilfried Geerts

InterClassics Brussels 2021

(c) Vincent Arpons

InterClassics Brussels 2021 - zaterdag

(c) Polleke

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars