Classic Car Magazine

LMB
Historic
race preparation and restoration

Historische wagens zijn in goede handen bij LMB. Al meer dan 25 jaar houdt het bedrijf zich bezig met het onderhouden, repareren en restaureren van oldtimers en klassiekers. Het accent ligt bij auto’s van vóór de Tweede Wereldoorlog. Denk hierbij aan merken als Lagonda, Bentley, Invicta, HRG, Riley of Alvis. Maar ook andere of jongere wagens zijn bekend terrein zoals de Jaguar E-type, de Austin-Healey. Er is een ruime kennis in huis van courante modellen tot een exclusieve ‘one off’. Zoals de HRG Emperor Sport Special. Een uniek model gebouwd voor de Britse autocoureur David Blakely die, tot aan zijn dood in 1955, hiermee deelnam aan races.

Als marktleider specifiek voor Lagonda, zijn er zeer veel onderdelen in voorraad. Zowel nieuwe stukken maar ook in de vorm van ge-reconditioneerde gebruikte onderdelen. De kracht is bovendien dat onderdelen, die niet meer verkrijgbaar zijn, opnieuw gemaakt kunnen worden in de eigen machinewerkplaats.

De werkzaamheden variëren van periodieke controle en structureel onderhoud, het repareren van delen van de auto, zoals bijvoorbeeld het remsysteem, versnellingsbak of de motor, tot aan het compleet restaureren van een voertuig. Indien nodig zelfs met een compleet nieuw koetswerk.
Een volledige remake wordt uitgebreid vastgelegd in een fotoreportage waarbij de revival van een voertuig mooi gedocumenteerd is. Met krantenknipsels uit de tijd van toen, originele werktekeningen, en natuurlijk doorspekt met talloze foto’s over de verschillende stadia van de restauratie.

Onze sponsors

Hoewel een periodiek onderhoud van een historische wagen van een heel andere orde is dan het nazicht van een moderne auto, gebeurt de uitvoering ervan snel en efficiënt. Uitgebreidere werkzaamheden worden in overleg met de klant in een begroting vastgelegd en gepland. Voor wat de planning betreft, wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever, maar die zal sterk afhangen van de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen.

Professionele transportfaciliteiten worden ingezet om een auto op elke gewenste locatie in Europa op te halen of af te leveren. Daarnaast is er voldoende ruimte om de kostbare klassieker of oldtimer voor een korte of langere periode op te slaan. De accu zal automatisch worden bijgehouden en als aanvullende service kan periodiek met de auto worden gereden. De praktijk leert immers dat er meer kapot gaat wanneer de auto langere tijd stil staat.

Via de website kan een klassieker of oldtimer in verkoop gezet worden. Dit betekent, in geval van in- of uitvoer, dat LMB eveneens douanefaciliteiten en keuringen in opdracht van de nieuwe of oude eigenaar kan uitvoeren.

Kortom: het hele spectrum van activiteiten om een wagen weer in oude glorie te herstellen en rijklaar te maken.

Dat startklaar maken mag je gerust heel letterlijk nemen. Ook voor race- en rally preparation is het bedrijf alom gekend. LMB verzorgt al vele jaren de technische ondersteuning bij diverse nationale en internationale rally evenementen en, indien nodig, ook het transport van en naar wedstrijden. Services die door een wereldwijd cliënteel erg gewaardeerd worden.

Meer weten of een afspraak maken? 

LMB - Classic and Race Preparation
Wijnegemsteenweg 110
2160 Wommelgem 
T: +32 3 354 05 52
www.lmbracing.be

Tekst en foto’s: LMB Racing

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars