Classic Car Magazine

Automotive Artwork

Made with Love

Beeldende kunst en design, het zijn twee volstrekt verschillende disciplines. Geoffrey McEvoy slaagt erin ze te verenigen in zijn automotive artwork. Modern werk dat zijn oorsprong vindt in de wereld van klassiekers. Geoffrey’s vader importeerde in de jaren tachtig TVR’s en lepelt zijn zoon op die manier de liefde voor die ‘technische wonderen’ in. De groeiende interesse in de materie van jongs af aan en de optelsom van ervaringen resulteert in zijn huidige dagtaak: mechanieker gespecialiseerd in classic cars.

Onze sponsors

Seizoenswerk

De lente- en zomermaanden zijn volledig gewijd aan werken op locatie. In de stalling of garage van klanten sleutelt hij aan hun auto’s en motoren, voornamelijk klassiekers, maar ook bij rally-evenementen biedt hij technische ondersteuning. Tijdens de donkere en koude winterperiode, als de classics rusten in de garage, duikt Geoffrey in zijn eigen atelier. Daar creëert hij automobielkunst met gebruikte onderdelen die hem inspireren. Zijn vier jaar universiteitsstudies architectuur komen daarbij goed van pas. Ze geven hem een goed oog voor verhoudingen en dat is nodig bij het creatieproces.

Handgemaakt automotive design

Zo ontwerpt hij unieke meubelstukken, decoratieve objecten of functionele huishoudelijke artikelen. Handgemaakte voorwerpen die voor de aanhangers van mobiel erfgoed een waar plezier zijn om naar te kijken of van te genieten. Het spectrum is breed. Dat gaat van een presse-papier die vroeger door het leven ging als piston in een motor, of een volledige lounge set - compleet met banken - gemaakt van het luxe lederen interieur van een Jaguar tot een krachtige V12-motor die omgetoverd is tot koffietafel.

Maar ook gadgets of tijdloze hebbedingen, bruikbaar in het dagelijkse leven ontstaan in zijn handen: lampen gemaakt van cilinderkoppen, sleutel- of kleerhangers die vroeger dienst deden als kleppendeksels, of een CD rek dat in een eerder leven de kenmerkende grille was van een prestigieus automobiel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Naast eigen werk staat Geoffrey ook open voor speciale opdrachten, maatwerk en volgens de specificaties van de klant. Een van de meest uitzonderlijke creaties tot nu toe is een koffietafel gebaseerd op één van de slechts 60 geproduceerde Maserati motoren. Zonder twijfel is dat wereldwijd de enige tafel in zijn soort. Onnodig te zeggen dat het een hele eer is eer als je voor zo’n project gevraagd wordt...

Bijzondere stukken en brokken

Doorheen de jaren heeft Geoffrey een ‘wachtkamer’ aangelegd met daarin een heel scala onderdelen, die het potentieel hebben om ooit nog eens omgevormd te worden naar exceptionele creaties. Zoals een specifiek stuk dat altijd veel belangstelling geniet: een krukas zorgvuldig gepolijst en verchroomd. Met een op maat gemaakt blad van getemperd glas erop is het een prachtige bijzettafel. Een heel apart meubel. Om het unieke van zijn werk te benadrukken, is elk geproduceerd stuk genummerd, getekend en voorzien van een echtheidsverklaring om de handgemaakte afkomst te bewijzen.

Zelf zien

Wil je het artwork eens van dichtbij zien of Geoffrey persoonlijk ontmoeten? Hij is te vinden op de meeste klassieke auto gerelateerde beurzen, zoals InterClassics in Brussel, Retromoteur in Ciney, en zelfs op een aantal Motorfietsevenementen. Want, als hij niet bezig is met het vervaardigen van automotive meubels en kunstwerken, bouwt hij ook aangepaste motorfietsen. Met nu al twee projecten waarbij hij van zich laat spreken, kijken we vast uit naar het volgende!

De passie delen

Geoffrey McEvoy's hoofddoel in het leven is het delen en verspreiden van zijn passie met gelijkgestemde mensen. Wil jij ook graag je voorliefde voor classic mechanica laten zien? Hoe kan dat beter dan door een uniek item te bestellen, dat zeker spraakmakend zal zijn bij familie en vrienden.

www.mcevoy.be