Classic Car Magazine

Cars in the picture
Nina K. Matthies

Eigenaren zien hun auto vaak als een stukje kunst op wielen. Het begrip kunst krijgt echter een heel andere dimensie op het moment dat dezelfde auto daadwerkelijk het middelpunt vormt van een schilderij. Deze speciale kunstvorm, Business Art genaamd, is het terrein van Nina K. Matthies van
www.motor-art.com. Voor deze jonge Duitse kunstenares is het schilderen van automotive haar dagelijkse leven.

Het is misschien niet voor de hand liggend voor een vrouw, maar Nina is gek op bouwmachines. Niet vreemd dus dat merken als Volvo, Scania, MAN maar ook CAT uit Zwitserland klant bij haar zijn en regelmatig schilderijen bestellen.

Eenmaal geschilderd is het motief ook bruikbaar in de printmedia. Voor een zakelijke kaart, een kalender of een kerstkaart. Volgens Nina stralen geschilderde motieven veel meer elegantie uit en zijn daarnaast unieker dan een standaard foto.

Nina schildert al meer dan 12 jaar Business Art. Hoewel haar thuishaven Duitsland is, heeft ze doorheen Europa veel internationale klanten in landen als Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Italië.

Het scala aan motieven dat ze schildert is vrij breed. Van vrachtwagens tot graafmachines en van raceauto’s tot oldtimers. De kunstportretten die ze maakt ontstaan in nauwe samenwerking met de klant. Als team, brainstormend welke foto’s in welk perspectief het best te gebruiken zijn.

Hoewel elk schilderij een persoonlijke ‘Nina touch’ heeft, is het de mentaliteit en de persoonlijkheid van de opdrachtgever die de kleur en de expressie van het doek uiteindelijk mee beïnvloeden.

De klant is vanaf het begin onderdeel van het hele proces. Elke vordering wordt gefotografeerd en via e-mail gedeeld zodat hij weet hoe ZIJN persoonlijk schilderij vordert.

Onze sponsors

Van een wit doek tot een kant-en-klaar schilderij. Een proces dat kan worden vergeleken met een zwangerschap. Als het doek uiteindelijk klaar is, zijn zowel de opdrachtgever als de kunstenaar trots. Het is hun ‘baby’ vermits zij samen elke stap van het proces hebben doorlopen.

Geïnteresseerd in je ‘eigen’ stukje kunst? Kijk eens op de website van Nina, www.motor-art.com of neem rechtstreeks telefonisch contact met haar op via
+49 1776 462 278.

Foto’s: Nina K. Matthies
Vertaling: Math Fooij