Classic Car Magazine

Professioneel auto's kijken

Of het stalen ros alleen van stal gehaald wordt op mooie dagen voor een plaatselijke tourrit of voor intensief gebruik bij een buitenlandse rally, veiligheid en comfort zijn belangrijk om zorgeloos te sturen. Om dat te garanderen is preventief onderhoud of een gerichte herstelling aan de orde. Maar met twee linkerhanden en een tekort aan tijd… Dan doe je er goed aan om die klus toe te vertrouwen aan een vakman. Niet de zoveelste pseudo garagist, wel iemand die echt kaas gegeten heeft van auto’s. Oude wel te verstaan. Want zo’n oldtimer heeft andere eisen en noden dan een newbie en bovendien vertrouw je zo’n kostbaar stuk niet zomaar toe aan de eerste de beste. Dat brengt ons bij Marcel Noyen.

De appel valt niet ver van de boom

“Het wordt steeds meer bewezen dat onze kwaliteit wordt geprezen,” is een uitspraak van zijn ouders. Zij genoten een uitstekende reputatie met hun tuinbouwbedrijf. Een arbeidsintensieve business die ook de inzet van de jonge garde vereist. Het is hard werken op het land en om de machinerie en het wagenpark keurig te onderhouden of repareren. Al doende leren… en leren het meteen goed te doen. Die kennis en expertise komt goed van pas in de eigen zaak. Onder de naam Kegels & Noyen verdient Marcel zijn dagelijks brood met onderhoud, herstelling en preparatie van auto’s. Classics only!Onze sponsors

Meten is weten, gissen is missen

Als een oldtimer naar de garage komt, heeft dat een reden. Net daar ligt de uitdaging… Een oudje onder de vingers krijgen, is weten waar je aan begint, maar niet waar het eindigt. Het zijn immers auto’s met een verleden. Maar wat is dat? Dat wordt pas duidelijk als je de boel loshaalt. En omdat zelfs met de meest grondige blik onmogelijk alles te zien is of tot in de kleinste hoekjes te inspecteren, staat er een rijk arsenaal aan geavanceerde testapparatuur. Daarmee wordt de auto nauwkeurig gecontroleerd voor hij weer de weg op kan. Want een klein dingetje kan grote gevolgen hebben. Kwestie van alles goed en gewetensvol na te zien. Bovendien ook om slijtage te voorspellen, tijd te sparen dat de auto in de garage staat en zo het prijskaartje te beperken.

Rugzak vol ervaring

Als eenmaal uitgevlooid is wat er scheelt, is het zaak om een stuk te vinden. Soms heb je geluk en is het zo gepiept, maar het komt ook wel eens voor dat je wereldwijd moet gaan zoeken. En als het onderdeel niet meer te vinden is…, dan moet het gemaakt worden. Op dat vlak is Marcel zo handig als een Zwitsers zakmes. Of een ‘Mc Gyver’, als dat meer tot de verbeelding spreekt. Een eigenschap die ingegeven is door zijn functie als technicus op het circuit of bij rally’s. Onderweg heeft hij heel veel geleerd en een boel zaken spitsvondig opgelost. Tja, het is plan trekken en inventief zijn dan. Zoals een chirurg op een spoedafdeling: onmiddellijk handelen en ‘de patiënt’ zo goed en zo snel mogelijk terug op de been helpen. Waar het kan, zorgt hij voor een blijvende oplossing. Lukt dat door omstandigheden niet, dan komt hij met een alternatief en herstelt de dingen zo dat er (voorlopig) mee gereden kan worden tot bij de garage. Voor die ‘vluggertjes’ kan zowat alles dienen. Een paperclip, een panty, … wat er op dat moment maar voor handen is.

Kleine wereld

Of het nu snel, snel onderweg gebeurt of in alle rust in de werkplaats, Marcel maakt er een erezaak van de dingen goed te doen. Trouwens, als dat niet zo zou zijn is de naam snel gemaakt, of liever gezegd gekraakt. Want oldtimers… dat is een kleine wereld. Je komt mekaar toch altijd wel ergens tegen. In de winter op beurzen of bij workshops, in de zomer op meetings of rally’s. De klanten zijn vrienden. En daar ga je altijd correct mee om.

Noyen Class bv
Industrieterrein 'Delften-Zuid', Delften 23 unit 36
2390 Malle
Belgium
0032 490 439 557

E-mail info@noyenclass.be

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars