Classic Car Magazine

Oldtimerverzekeringen


Een bijzondere auto vraagt een bijzondere verzekering.
Daarom is het heel belangrijk te kijken wat er in de aangeboden premie zit.

Eigenlijk zou elke zichzelf respecterende maatschappij automatisch bij de BA ook een pechverhelping moeten aanbieden. Want we onderhouden onze troetels wel goed en doen er alles aan om ze rijdend te houden, maar een kleinigheidje kan altijd gebeuren. Als de wagen het dan laat afweten op een wat ongelukkige plaats, dan is de zekerheid dat er snel hulp komt toch een hele geruststelling. Vermits velen van ons alleen maar in Belgenland rijden is dit al voldoende. Wanneer dan de omliggende landen nog bij aangeboden worden, volstaat dit voor 95 % van ons.

Inzittenden zijn altijd gewaarborgd maar bij een ongeval in fout blijft de bestuurder uitgesloten van vergoeding voor de lichamelijke letsels, loonverlies en dergelijke. Wanneer je meerdere voertuigen ter beschikking hebt, is een bestuurderspolis voor elk voertuig waarmee je rijdt veruit het beste. Deze dekking kan ook in je groepsverzekering zitten. Daarom is doorlichting door een vakbekwaam iemand toch wel aan te bevelen.

Over de bijkomende waarborgen zoals brand, diefstal, glasbreuk, aanraking met dieren, vandalisme en eigen schade kan behoorlijk wat verteld worden. Ook hier is er veel verschil tussen wat er op de verzekeringsmarkt aangeboden wordt. Is de dekking altijd verworven, ook wanneer je, zoals de meesten onder ons, op zondagmorgen de oldtimer open parkeert bij de bakker? Dit staat onder de uitsluitingen bij de dekking diefstal. Sommige maatschappijen vragen zelfs een alarmsysteem op een oldtimer wat enkel maar hinder en storingen kan geven. De oldtimers komen uit een tijd met een minimum aan elektrische voorzieningen en dat hoort ook zo te blijven, al is het maar voor de originaliteit.

Voor de sportievere rijders die meedoen aan regelmatigheidswedstrijden: vraag duidelijk of er dekking is bij deelname aan dit soort events. De teleurstelling zou groot kunnen zijn als je iets voor hebt tijdens zo’n treffen.

Je ziet het, zoals in veel gevallen is goed advies nodig om de juiste dekking te kunnen onderschrijven.

Op het nummer +32 3 633 23 32 krijg je meer inlichtingen aangaande verzekeringsvragen voor je dierbare oldtimer.

Tekst: Pascal Quirynen

www.ttqinsurance.be/nl-be

Onze sponsors