Classic Car Magazine

Stijlreizen met Romantik

Wat is er nu nog mooier dan een dag eropuit met je oldtimer? Wat denk je van een weekend weg of langer...! Mooie landschappen doorkruisen, leuke plekken ontdekken en aan het eind van de dagrit genieten van een heerlijk diner en een fijne slaapplaats voor jezelf én je auto. Puur verwennerij. Klinkt die formule als muziek in de oren? Dan moet je beslist eens kijken op de site van Romantik Hotels & Restaurants. Daar vind je onder de titel ‘Classics’, een keur van arrangementen doorheen de mooiste regio’s van Europa. Ontdek zo met de eigen klassieker de meest pittoreske plaatsen en gevarieerde routes. Heb je geen eigen oldie, boek dan bij de hotelier een droomauto voor een bijzondere rijervaring. Savoir-vivre, zo simpel kan het zijn!

Gepassioneerde gastheren maken het verschil

Ruim veertig jaar geleden bedachten acht vooraanstaande Duitse hoteliers een onderscheidend concept in gastvrijheid. Rode draad in het verhaal: een persoonlijk accent en een combinatie van actieve ontspanning en zintuiglijke genoegens. En dat verhaal speelt zich af in een decor van bijzondere historische gebouwen, vaak uniek gelegen aan de rand van een uitnodigend natuurgebied of in de omgeving van een culturele ankerplaats. Inmiddels zijn er meer dan 200 Romantik Hotels in negen Europese landen. Van de Benelux tot Italië, van Oostenrijk tot Spanje zijn geen twee hotels hetzelfde. Groot of klein, gelegen in een historische stad of middenin de rustgevende natuur, ... zeg het maar. Bij al die variatie is er wel één constante: de filosofie. De hotels zijn nostalgisch en stijlvol ingericht met liefde voor details. In de restaurants, die niet zelden één of twee sterren hebben, heerst eveneens een authentieke ambiance. Keuken en kelder zijn dus van hoogstaande kwaliteit. Ook de welzijnsfaciliteiten zijn excellent. Een aantal hotels staat bekend als officieel wellness hotel, met fitness, sauna’s, stoombaden en andere mogelijkheden voor fysiek en mentaal recreëren. En ten slotte: de hoteliers zijn zelf de eigenaar. Ondanks de verschillen en persoonlijke toets van elke locatie zijn alle hosts even gedreven en onderschrijven zij hetzelfde motto: gastvrijheid.

Carpe diem...
in Romantik Hotel Le Val d’Amblève

Tijd voor een alles-naar-wens-vakantie? Een leuke tocht en weekend in een fijn hotel op korte rijafstand? Een Nederlands-Duits-Belgische grensroute loopt van Stavelot via Herkenbosch, Lattrop, Wellerlooi, Moers, Isselburg naar Münster. Elke locatie heeft een arrangement dat helemaal afgestemd is op de levensgenieter die er met de auto op uit trekt. Zoals Le Val d’Amblève in Stavelot, het idyllische hotel van Ruud en Marion Roxs. Van vloer tot nok, straalt alles gastvrijheid uit, net als het echtpaar zelf.
Als je houdt van een mix van gastronomische verwennerij en overnachten in een streekroman, dan mag dit adres in het hart van de Luikse Ardennen niet op je programma ontbreken.

Onze sponsors

Een schitterend park met zeer oude bomen vormt de achtergrond voor een traditioneel landhuis voorzien van hedendaags comfort. Sfeervolle en tegelijk modern aangeklede kamers zijn ingericht met warme kleuren en rijke materialen en uitgerust met flatscreen tv, regendouche en/of comfortabel bad. In het ruim opgezette restaurant met uitzicht op een prachtige tuin, of op het schaduwrijke terras geniet je in ongedwongen sfeer van al het lekkers dat de Frans georiënteerde keuken te bieden heeft. En voor een ontdekkingsreis in de streek... De parels van de Ardennen liggen vlakbij. Geen wonder dat dit hotel een vaste trekpleister is voor veel automobielclubs.
Overtuigd? Zwier die reistas in de wagen en rijden maar!

Ervaar zelf de ‘klik’

Vakantiekriebels? Meer weten? De Romantik Hotel & Restaurant Guide geeft een overzicht van alle aangesloten hotels. Van informele viersterrenhotels tot vermaarde vijfsterrentophotels. En alles wat daartussen ligt. Elk hotel heeft eigen arrangementen, direct te boeken via de website of app.
Vraag de gids aan bij Romantik Hotels International, telefoon +49 696 612 340, via www.romantikhotels.com of
info@romantikhotels.com.

Tekst: Karina Ramaekers
Foto’s: Romantik Hotels