Classic Car Magazine

Spa Six Hours

Spa 6 hours Weekend 2022, om van te smullen.

Traditioneel was het laatste weekend van september, dè bijeenkomst van elke oldtimer liefhebber. De mensen van de BEHVA organiseerde een Pre-War dag, vrij rijden op circuit en ontvingen hun leden tijdens het raceweekend. Maar vooral, het was ook tijd om, na de coronajaren, de machines weer te laten brullen tijdens de traditionele 6 uren wedstrijd die half in het licht en half in het donker werd gereden.

Onze sponsors

De regen was ook van de partij, maar dat weerhielden 18 (achttien!!!) Ford GT40’s, een tiental AC Cobra’s en evenveel Mustangs, Jaguar’s type E , Lotus Elan’s, MGB’s, Ford’s Galaxie en dergelijke, er niet van om een boeiende en mooie strijd uit te vechten.
In de algemene uitslag gingen de Ford GT 40’s met de eerste vijf plaatsen van het algemeen klassement lopen, met op de zesde plaats de eerste Lotus Elan. De Nederlanders Olivier en David Hart, gekoppeld aan Nicky Pastorelli haalden de bloemen binnen.

Er waren ook wedstrijden voor de Historic GP cars -1966, met een Cooper T35 als winnaar en de Pre War sportscars met Bentley’s en Talbots. 

De Master Racing Legends Formule 1, werd een tweestrijd tusssen een Mc Laren MP4/1 en de Williams FW07C van onze landgenoot Christophe d’Ansembourg die op zaterdag met de grote beker aan de haal ging, terwijl Marco Werner op een wondermooie Lotus 72 JPS op zondag de eerste plaats opeiste.

De Masters Gentlemen Drivers en de Masters Endurance Legends brachten prachtig spul ten tonele en zorgden bij menig toeschouwer voor een ‘eargasm’.

Er waren ook nog wedtrijden voor de Formula Junior en de Woodcote/Stirling Moss Trophy, met een zekere Guy Verhofstadt als deelnemer (Aston-Martin en Elva)…

Vergeten we ook niet dat de Belgische Belcar Historic Cup ook twee races afwerkte in de gietende regen met Eric Bruynoghe als winnaar op zaterdag en  Luc Moortgat op zondag, beiden op een Porsche 911.

Maar vooral, dit was weer een TOP-weekend waarop de oldtimerfanaten, na lange tijd, weer de nodige zuurstof konden opdoen en volop genieten….

(c) tekst: Guido Devreker, foto's: Michel Schauwers

Fotoreportages (klik op foto voor de volledige reportage)

Spa Six Hours 2022 (c) Michel Schauwers
Spa Six Hours 2022 (c) Wilfried Geerts
Spa Six Hours 2022 Spa Six Hours 2022

Volg ons ook op social media

CCDA Classics
ICONS Classic Cars
CDDA Kalender
ICONS Classic Cars
ICONS Classic Cars
ICONS Super Cars