Classic Car Magazine

Ypres Historic Regularity 2021
Nog authentieker, nog sportiever

Na twee geslaagde edities van de Ypres Historic Regularity, respectievelijk gewonnen door Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn, bereidt Club Superstage de derde editie voor, die na een noodgedwongen pauze van een jaar verreden wordt van 26 tot 28 november 2021. De organisatie heeft er alles aan gedaan om deze derde editie nog mooier, authentieker en sportiever te maken.

Het mooie nieuws is dat de deelnemers aan de Ypres Historic Regularity dit seizoen zullen kunnen genieten van het prachtige decor van de Grote Markt in Ieper, waar enkele maanden geleden de fabrieksteams van het Wereldkampioenschap Rally te gast waren. Voor de eerste keer zal het podium van de Ypres Historic Regularity opgesteld staan op de Markt, waar ook het gesloten wagenpark zich zal bevinden. Alle klassiekers mooi opgelijnd met de historische gevels en de Lakenhalle als decor, het zal prachtige beelden opleveren, net zoals in de beginjaren van de Rally van Ieper.

De wedstrijd, goed voor ongeveer 800 kilometer met regelmatigheidstrajejcten, enkele closed road stages en verbindingsritten, gaat van start op vrijdag 26 november om 18h en de eerste etappe wordt om 23h afgesloten. Op zaterdag volgt de tweede etappe vanaf 08h30, met finish omstreeks 18h30, zodat alle deelnemers nog kunnen genieten van een gezellig diner in Ieper. De slotetappe gaat op zondag 28 november om 7h van start en de wedstrijd eindigt om 13h, waarna een gezellige closing party volgt in  het unieke historische kader van het Museum Café in de Lakenhalle, waar ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Onze sponsors

Op zondag wacht de deelnemers een nieuwe uitdaging: een nieuwe afgesloten regelmatigheidsproef van net geen 3 kilometer. Het traject gebruikt een groot deel van de voormalige klassementsproef "Sint-Mariastraat" uit de Rally van Ploegsteert, een wedstrijd die internationaal aanzien had eind jaren '70. Een proef op een gladde en smalle weg, omzoomd met diepe grachten. Het zal een uitdaging worden voor de deelnemers om het tempo van start tot finish aan te houden op deze technische regelmatigheidsrit.

Wat de deelnemers betreft, krijgen de gekende Belgische toppers van regelmatigheidsrally's voor de gelegenheid weerwerk van een internationale topper. De Fransman Christophe Baillet, 6-voudig winnaar van de Tour de Corse Historique VHRS en recent winnaar van de Portugal Historico 2021, kom voor de eerste keer aan de start van de Ypres Historic Regularity.

Het belooft weer een topeditie te worden van 26 tot 28 november 2021.

www.facebook.com/RallyYpres/

Fotoreportages

Ypres Historic Regularity 2021

Foto's: © Wim Salaets

Ypres Historic Regularity 2021

Foto's: © Wilfried Geerts